Doneaza


Și dumnevoastră puteți sa sprijiniți și sa va implicați în susținerea proiectelor noastre.
1.Redirectionare a 2%

Puteți redirecționa 2% din impozitul pe veniturile provenite din salarii. Formularul îl puteți descarca de pe site-ul nostru.

Formularul 230 Link 2
In cazul in care intampinanti dificultati la descarcarea formularului ne puteti contacta pe adresa de email: officeimmd@gmail.com
230
Declaratia 200

2. Donatii direct din PayPal.

Pentru donatii in euro(€) _______________ Pentru donatii in lire(GPB)PayPalDonateNow_____PayPalDonateNow

 

3. SPONSORIZARE – MIC GHID FISCAL SI CONTABIL

Companiile (contribuabili persoane juridice platitoare de impozit pe profit) au posibilitatea de a redirectiona / acorda fara costuri suplimentare fonduri/bunuri/servicii prin actiuni de sponsorizare, acte de mecenat, precum şi pentru burse private. Apeland la o facilitate fiscala prevazuta la art. 21 (4) lit. p) din Codul Fiscal, fondurile/bunurile directionate/acordate nu reprezinta o cheltuiala suplimentara pentru companie.

Cheltuielile de sponsorizare şi/sau actele de mecenat, precum şi pentru acordarea de burse private (fonduri financiare, bunuri sau servicii) se scad din impozitul pe profit datorat si achitat la stat. Cu alte cuvinte, fondurile suportate pentru astfel de actiuni diminueaza ulterior si direct sumele ce trebuie achitate statului in contul impozitului pe profit.

    Conditiile cumulative pentru a accesa aceasta facilitate fiscala sunt:

  • compania trebuie sa fie platitor de impozit pe profit;

  • actiunile trebuie justificate prin acte juridice (contracte) incheiate potrivit prevederilor legale;

  • fondurile directionate trebuie sa fie sub cea mai mica dintre limitele precizate mai jos:

  • 3 la mie din cifra de afaceri;
  • 20% din impozitul pe profit datorat
  • Concluzie: Impactul asupra chetuielilor totale (fiscale si de exploatare) este NUL

 

  IMPORTANT:

  1. Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective a impozitului)
  2. Companiile au dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit.
  3. Daca se incadreaza in limitele de mai sus, sponsorizarea/mecenatul nu este considerata o livrare de bunuri, deci nu se colecteaza TVA aferenta. Daca pentru bunurile respective s-a exercitat dreptul de deducere a TVA la data achizitiei si nu au fost respectate cele doua conditii cumulative impuse de lege, livrarea bunurilor acordate drept sponsorizare este incadrata la operatiuni asimilate livrarilor de bunuri si suma care depaseste limita legala se considera baza de impozitare a TVA.

Potrivit art. 137 alin. (1) lit. c) din Codul fiscal baza de impozitare a bunurilor acordate drept sponsorizare peste limita legala este reprezentata de pretul de cumparare al acelor bunuri.

Pentru depasirea cheltuielilor cu sponsorizarea, compania trebuie sa colecte TVA pe care o include la rubrica de regularizari din decontul intocmit pentru perioada fiscala in care a depus situatiile financiare anuale, dar nu mai tarziu de termenul legal de depunere a acestora. Pentru suma care reprezinta depasirea cheltuielilor cu sponsorizarea se emite autofactura.

  1. Sumele acordate ca donatii NU sunt cheltuieli deductibile fiscal, nu fac obiectul acestei facilitati.

 Aspecte juridice (definitii):

SPONSORIZAREA – reprezinta actul juridic prin care doua persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare pentru sustinerea unor activitati fara scop lucrativ desfasurate de catre beneficiarul sponsorizarii.

DONATIA – este un contract prin care o persoana, donator, transmite, de regula in mod gratuit si irevocabil, dreptul de proprietate asupra unui bun catre o alta persoana, donatar, care il accepta si nu implica existenta unor beneficii. Donatia este un act gratuit, unilateral, iar beneficiarul unei donatii are obligatia sa foloseasca bunurile exclusiv in scopul declarat. Contractul de donatie trebuie autenticat la notar, sub sancţiunea nulităţii absolute.

Contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi/sau care acordă burse private, pe bază de contract, în condiţiile Legii nr. 376/2004 privind bursele private, cu modificările ulterioare, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă aceste cheltuieli însumate îndeplinesc cumulativ condiţiile prevăzute de art. 21 alin. (4) lit. p) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.

Un gând despre &8222;Doneaza&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s